Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Περιγραφή μιας μηχανής που με εντυπωσιάζει



Η αγαπημένη μου εφεύρεση


Η αγαπημένη  μου εφεύρεση είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι DSi. Το σχήμα του κλειστό και ανοιχτό είναι ορθογώνιο και το μέγεθός του είναι  περίπου ένα δέκατο του μέτρου. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες, να ηχογραφείς και να κατεβάσεις παιχνίδια. Μπορείς να βάζεις κασέτες στο πίσω μέρος της συσκευή. Χρησιμοποιείται εύκολα. Το ανοίγεις με ένα κουμπί στα αριστερά κάτω κάτω. Πέρυσι το καλοκαίρι ο παππούς μού πήρε από το διαδίκτυο ένα κόκκινο DS. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι μπορείς να βάλεις ό,τι κασέτα θέλεις.



                                 Η ατμομηχανή
 
Το μηχάνημα που μου αρέσει πολύ είναι η ατμομηχανή. Πρώτη φορά την είδα σε ένα DVD πρόπερσι και με εντυπωσίασε.

Η ατμομηχανή είναι περίπου με το καρβουνοβαγόνι 60 μέτρα και το σχήμα της είναι περίπου κυλινδρικό. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι δουλεύει με κάρβουνο και ότι σφυρίζει παράξενα.

Η δουλειά της ατμομηχανής είναι να μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα από το ένα μέρος στο άλλο.

Για να τη χρησιμοποιήσει κανείς θα πρέπει να έχει σπουδάσει μηχανικός. Η ατμομηχανή με έχει εντυπωσιάσει γιατί έχει πολλά έμβολα. 






Η φρυγανιέρα 
Η  πρώτη φορά που είδα τη φρυγανιερα που  αγόρασαν οι γονείς μου ήταν πριν από μερικούς μήνες. Την αγόρασαν από ένα πολυκατάστημα και την έφεραν σπίτι μέσα σε ένα μικρό κουτί.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση ήταν το μέγεθός της. Αυτό το καινούργιο και περίεργο μηχάνημα δεν ήταν ούτε πολύ μικρό ούτε πολυ μεγάλο. Ήταν μέτριο.
Η φρυγανιέρα μπορεί να ψήσει ψωμί. Όταν βγάλεις το ψωμί από τη φρυγανιέρα καίει πολύ, αλλά όταν το τρως είναι τραγανιστό. Η φρυγανιέρα χρησιμοποιείται εύκολα. Βάζεις μέσα το ψωμί και ψήνεται.



Ο φορητός υπολογιστής

          Το μηχάνημα με το οποίο έχω εντυπωσιαστεί είναι  ο φορητός υπολογιστής. Το σχήμα δεν είναι περίεργο γιατί είναι πολύ  απλό. Η εικόνα είναι τετράγωνη και αποκάτω έχει κουμπιά. Εκεί στην εικόνα, αναζητάς διάφορα πράγματα. Μπορείς  να μιλήσεις με φίλους γράφοντας ένα μήνυμα ή μέσα από μια εικόνα. Χρησιμοποιώ το λάπτοπ με προσοχή γιατί βρίσκεις  περίεργα πράγματα στο διαδίκτυο. Τώρα που είμαι μικρή μπορώ να μάθω πολλά πράγματα απ’ το διαδίκτυο. Με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που λειτουργεί ένας υπολογιστής.




Σημείωση: Οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης έγραψαν μόνοι τους τα κείμενα στο WORD.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου